Globala vindenergimarknaden sjönk under tredje kvartalet 2019 med 26 procent

Onshore-vindkraft i Galizien. Foto: Creative Commons lic. kredit: Makunin

Antalet vindenergibranschens anbudsaktiviteter under tredje kvartalet 2019 resulterade i 43 anbud, vilket pekar på en minskning med 26 procent jämfört med de senaste fyra kvartalen med 58 anbud i genomsnitt, enligt GlobalDatas databas för anbudsaktivitet inom kraftindustrin.

När det gäller antalet landbaserade anbud senaste kvartalet, kom man fram till 32 anbud och en andel på 76,2 procent, följt av havsbaserade vindkraftanbud med tio anbud och en andel på 23,8 procent.

När man tittar på globala kraftanbudsaktiviteter dividerat med typ av teknik, kom vindkraften på fjärde plats vad gäller antalet anbud under tredje kvartalet 2019 med en andel på 5,2 procent.

GlobalData har samlat följande uppgifter om antalet vindkraftanbud under tredje kvartalet:

Projektimplementering: 16 anbud och en andel på 37,2 procent

Power inköpsavtal: 11 anbud och en andel på 25,6 procent

Konsulttjänster och liknande tjänster: sex anbud och en andel på 14 procent

Elförsörjning: fem anbud och en andel på 11,6 procent

Reparation, underhåll, uppgradering och andra: tre anbud och en andel på 7 procent

Underhåll & byggnation av torn: två anbud och en andel på 4,7 procent.

Europa leder anbudsaktiviteter under tredje kvartalet 2019, jämfört med anbudsaktivitet inom vindteknologin i andra regioner i världen.

Europa intog topposition med 15 anbud och en andel på 34,9 procent under tredje kvartalet 2019, följt av Asien-Stillahavsområdet med 12 anbud och en andel på 27,9 procent och Nordamerika med tio anbud och en andel på 23,3 procent.

På fjärde plats kom Syd- och Centralamerika med fyra anbud och en andel på 9,3 procent och på femte plats Mellanöstern och Afrika med två anbud och en andel på 4,7 procent.