LCE bygger ny vindpark på 300-megawatt i Texas

LCE:s vindpark på 253 megawatt i Scurry County, som blev färdig 2017, ligger i närheten av det aktuella Lynn County- 300 megawatt-projektet. Foto: LCE

Amerikanska Lincoln Clean Energy, LCE, har nu 813 megawatt vind- och solkraft i drift eller under uppbyggnad.

LCE, som är ett portföljbolag av Squared Capital, tillkännagav nyligen att finansieringen är garanterad för företagets Tahoka Wind-projekt, en 300 megawatt stora vindkraftpark i Lynn County, Texas.  

General Electrics Renewable Energy kommer att leverera 120 av företagets vindkraftverk av typ 2,5 – 127 och dessutom tillhandahålla långsiktiga underhållstjänster åt anläggningen. 

Projektet bygg- och terminfinansieras av Morgan Stanley samt genom användning av långfristigt eget kapital från BHE Renewables, LLC, ett helägt dotterbolag till Berkshire Hathaway Energy Company.

Enligt grundaren och VD:n för Lincoln Clean Energy, Declan Flanagan understryker finansieringen av projektet den amerikanska vindkraftsindustrins konkurrenskraft. 

- Trots osäkerheten kring den planerade skattereformen räknar vi med att de närmaste tre åren blir utmärkta när det gäller utbyggnaden av förnybara energikällor i USA, inklusive vindkraft. LCE är väl positionerat för att även kunna handskas med avancerade utvecklingsprojekt upp till drygt 1000 megawatt överallt i Texas och Mellanvästern, betonade Flanagan.

- Tillsammans med den nyligen beställda Amazon Wind Farm Texas och Willow Springs vindkraftpark kommer LCE att generera cirka 3,3 miljoner megawatt-timmar förnybar energi per år, eller tillräckligt för att driva motsvarande över 300 000 amerikanska hem, sade Adil Rahmathulla, chefen för LCE:s partner I Squared Capital. 

Lincoln Clean Energy (LCE) är en ledande leverantör av vind- och sol kraftteknologi i USA med kontor i Chicago, IL och Austin, TX. 

Sedan 2011 har LCE förverkligat över 1800 megawatt förnybara energiprojekt i Kalifornien, New Jersey och Texas. 

LCE är ett portföljbolag av I Squared Capital, som är en oberoende global investeringsinvesterare för infrastruktur som fokuserar på energi, verktyg, telekommunikation och transport i Amerika, Europa och i andra tillväxtekonomier. Företaget har kontor i New York, Houston, London, New Delhi, Hong Kong och Singapore.

Källa: LCE