Husum Wind 2017 presenterar tunga maskiner för vindkraftsindustrin

N.C. Nielsen deltar i årets Husum Wind-mässa med ett stort utbud av skräddarsydda tunga maskiner för vindkraftindustrin, bland annat världens största reachstacker. Foto: N.C: Nielsen

Danska företaget NC Nielsen deltar i årets vindkraftsmässa Husum Wind med ett rikt urval av specialbyggda tunga maskiner för vindkraftsindustrin - inklusive en äkta världsnyhet.

Med hjälp av filmer och broschyrmaterial berättar NC Nielsen mer om företagets kundanpassade lösningar som matchar dagens krav och det framtida behovet av riktigt tunga transportlösningar.

NC Nielsen deltar på årets Husum Wind 2017 utställning med en världsnyhet, som också tillhör den tunga delen av skalan. Det handlar om en Reachstacker som kan lyfta 152 ton på kroken. Dessutom presenterar kända företaget Balling ett antal specialbyggda fordon som kan hantera gondoler, turbinblad och torn för de gigantiska väderkvarnarna.

NC Nielsen finns på mässan mellan den 12-15 september 2017 som en del av den nationella danska montern i samarbete med det danska förbundet Wind Export Association (DWEA). Den gemensamma montern gör det möjligt att locka ännu fler av de cirka 18 000 besökare, som varje år drar till norra Tyskland och till Husum, för att kontakta vindenerginätverket, hitta inspiration och underteckna kontrakt.

NC Nielsen har ett urval av riktigt tunga maskiner på mässan: däribland en 152 ton Reachstacker, en 100 tons Reachstacker, en 85 tons teleskopgaffeltruck för hantering av vindturbintorn, en kompakt NCN 6500 med dragkraft på upp till 6,5 ton och en manövrerbar fjärrportalkran från Combilift.

HUSUM Windenergy är en internationell utställning och mötesplats för företag inom vindkraftsindustrin i Husum i Schleswig . Mässan hålls vartannat år på stadens nya mässområde. Antalet utställare har ökat stadigt sedan den första gången mässan lanserades 1989.

Den tidigare mässan under 2010 fanns det över 972 utställare på sex salar och cirka 35 585 besökare. Mässan är världens största mässa för vindenergi. Bland utställarna finns både tillverkare av vindkraftverk, tjänsteleverantörer, leverantörer och representanter från vetenskap och forskning.

Det nyöppnade Nordsee Congress Centrum intill mässhallarna utgör ramen för otaliga handelskonferenser.

Mässan startade 1989 under namnet Husum Wind Tage (Husums vind dagar) med 20 utställare i en auktionshall för nötboskap i utkanten av staden. Mässan fick sitt nuvarande namn 2008.

Under 2007 invigdes en stor utställningshall med öppna fasader av glas och stål. Hallen har en utställningsyta på cirka 5000 m2. Under 2010 byggdes konferenshallen Congress Centre. Mässan arrangeras av Messe Husum & Kongress i samarbete med Hamburg Messe & Kongress.