Vestas rival kommer att tillverka väldens längsta rotorblad

LM, som producerar vindturbinblad och som ägs av Vestas konkurrent, General Electric, öppnar fabriken i Cherbourg i norra Frankrike för att blanda sig i offshoremarknaden. Foto: LM Wind Power

LM Wind Power kommer att öppna en ny fabrik, som kommer att producera världens längsta rotorblad i Frankrike, meddelar Ritzau Finans

LM Wind Power är på väg att bygga ett nytt säte i Frankrike. LM, som producerar vindturbinblad och som ägs av Vestas konkurrent, General Electric, öppnar fabriken i Cherbourg i norra Frankrike för att blanda sig i offshoremarknaden.

LM: s 88,4 meter långa rotorblad är den längsta i världen. Den kommer att tillverkas i fabriken när den är klar i juni 2018. Fabriken förväntas ha drygt 550 anställda, som producerar rotorblad för off-shore-turbiner med prestanda mellan 1,2 och 2,0 gigawatt (GW) per år.

Företaget LM Wind Power, tidigare känt som LM Glasfiber, grundades 1940 som Lunderskovs Møbelfabrik, men har sedan 1970 producerat rotorblad för vindturbiner. Företaget köptes 2001 av en brittisk riskkapitalfond, som försökte lansera företaget på börsen direkt i följande år. Det misslyckades dock och fondförvaltaren Doughty Hanson sålde LM till General Electric för 1,5 miljarder euro.